Mestaruus ratkeaa huomenna Raksilassa
18.3.2017 22:38 Uutiset / Naiset

Espoo tasoitti ottelusarjan 2-2 - Mestaruus ratkeaa huomenna

Selkä seinää vasten lauantain neljänteen finaaliin lähtenyt Espoo United tarrasi päättäväisesti oljenkorteensa ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een.

Kotijoukkue karkasi jo avauserässä 3-0 -johtoon helponnäköisillä maaleilla. Playoffeissa aiemmin varmoin ottein esiintynyt Anni Keisala luisteli kärppämaalilta vaihtoon jo ajassa 17:45.

Toiseen erään Kärpät tuli sisuuntuneena ja pääsi pelissä niskan päälle. Tulosta tuli heti 23 minuutin kohdalla ylivoimalla. Saila Saari syötti siniviivaa pitkin Mira Jalosuolle, jonka hurja lämäri painui Espoon maaliin. Kovasta rynnistyksestä huolimatta enempiin maaleihin Kärpät ei kyennyt.


Mira Jalosuon lämäri aloitti Kärppien takaa-ajon. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Päätöserässä Kärpät loi maalipaikkoja, muttei kyennyt viimeistelemään osumia. Espoolaiset sen sijaan lämäsivät vielä 4-1 -osuman yhdellä yhtä vastaan -hyökkäyksestä. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Kärpät otti maalivahdin pois. Espoolaiset saivat heitettyä kiekkoa kärppäpäätyyn, mutta ne menivät maalin ohi pitkiksi kiekoiksi. United joutui käyttämään oman aikalisänsä saadakseen kentällä olevalle viisikolle huokaisutauon, kun Kärpät myllytti hurjasti kuudella viittä vastaan. Kotijoukkueen siilipuolustus kuitenkin kesti kärppätulituksen ja United sai vielä heitettyä tyhjään maaliin loppulukemat 5-1.Espoon puolustus kesti kärppärynnistykset. Jenna Silvonen napsi 36 torjuntaa. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärppien Sari Wäänänen kommentoi ottelua: "Saatiin vähän huono alku peliin ja vastustaja rokotti virheistä. Toisessa erässä saatiin hyvä fiilis päälle ja päästiin tekopaikoille, Espoo puolusti sinnikkäästi pienessä kaukalossa eikä saatu paikoista sisään. Joukkue taisteli mahtavasti mutta tänään palkinto jäi puuttumaan."

Wäänänen on nauttinut finaaleista: "Finaalisarja on ollut juuri sellainen kun oli odotettavissakin, vauhdikas ja tasainen. Kotona isossa kaukalossa on pystytty jalalla viemään peliä ja käyttämään tila hyödyksi. Espoon pienessä kaukalossa maalinteko on tuottanut puolestaan vaikeuksia. Hienoja pelejä pelata ja fiilis on ollut mahtava."

Wäänänen uskoo Aurora Borealiksen jäävän Ouluun: "Huomiseen viimeiseen ratkaisupeliin lähdetään luottavaisin mielin ja uskotaan omaan juttuun, sillä se palkinto sieltä varmasti tulee."

Kärppäluotsi Mira Kuisma ruoskii: "Pelin hallinta oli meillä koko ajan. Turhia henkilökohtaisia virheitä, mistä vastustaja teki kolme maalia. Usko omaan tekemiseen ei loppunut missään vaiheessa, mutta oli taas semmoinen päivä että mistään ei saatu sisään. Vastustajan yksilötaito näkyi tänään karulla tavalla tulostaululla. Huomenna on hieno mahdollisuus ottaa kotiyleisön edessä se mikä tälle joukkueelle kuuluu."

Suomen mestaruuden ratkaiseva viides finaali pelataan Oulun Energia Areenalla sunnuntaina 19.3. klo 15:00.


   
Lisää uutisia
Oulun Kärpät 46 RY
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat