Kärpät aloitti voitolla finaalisarjan
Julkaistu: 11.03.2017 00.00

Naisten SM-sarjan finaalit alkoivat tänään Oulussa Energia areenalla. Kärpät sai vastaan finaaleihin Espoo Unitedin, joka kaatoi KalPan vasta viidennessä ottelussa otteluvoitoin 3-2.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti ja pelin painopiste oli Espoon päässä. Kärpät sai luotua hyviä maalintekopaikkoja. Espoo pääsi peliin mukaan erän toisella puoliskolla, mutta viimeisenä lukkona Espoon yritykset pysäytti Kärppien maalilla torjunut Anni Keisala.

Kärpät jatkoi hyvää pelaamista toiseen erään ja painostus tuotti tulosta. Ella Välikangas siirsi Kärpät johtoon 1-0 hienolla rannevedolla. Kärppien peli sujui hyvin ja vain puoli minuuttia ennen erän loppua Suvi Käyhkö survoi kiekon Espoon maaliin. Erätauolle mentiin Kärppien johdossa 2-0.

Ella Välikangas siirtää Kärpät 1-0 johtoon. Kuva Sirpa Pöyhönen

Kolmanteen erään Espoo lähti taka-ajoon, mutta Kärpät pelasi järkevästi voittavaa kiekkoa. United sai koittaa pari kertaa myös ylivoimalla kavennusta, mutta Kärpät hoiti alivoimat mallikkaasti. Ottelu päättyi Kärppien voittoon 2-0. Keisalalle kertyi 37 torjuntaa. Ottelusarja on Kärpille 1-0. Mestaruus ratkeaa paras viidestä -menetelmällä.

Kärppien ensimmäisen maalin tehneen Välikankaan mietteet ottelusta: ”Peli oli tasaista ja vauhtia oli paljon. Saatiin kuitenkin hyvin peli meille haltuun heti alusta, vaikka tulikin muutama jäähy, mutta joukkue hoiti ne hyvin yhdessä. Viimeinen erä pelattiin voittavaa kiekkoa ja jokainen antoi ihan kaikkensa peliin. Saatiin ansaittu voitto. Huomiseen parannamme vielä perustekemistä ja turhat jäähyt pois, eikä päästetä vastustajaa peliin mukaan. Ja kun jokainen vielä jokainen nostaa piirun verran tasoa niin varmasti tulee hyvä lopputulos!”

Finaalisarja jatkuu huomenna su 12.3. klo 18.20. Espoossa.

Lopputuuletus Kuva: Sirpa Pöyhönen