Kärpät puhtaalla pelillä finaaleihin
Julkaistu: 05.03.2017 00.00

Välieräsarja HPK:ta vastaan ratkesi suoraan kolmessa ottelussa. Kolmannessa ottelussa Kärpät nujersi HPK:n kotonaan peräti 8-0. Kärpät pääsi etulyöntiasemaan jo alkuminuuteilla, kun HPK sai jäähyn ajassa 3:33. Ylivoimaa ehti kulua vain 12 sekuntia, kun Saija Tarkki (1+2)
syötti päädystä maalin eteen Jasmin Hulanmäelle (1+2) joka löi kiekon verkkoon. Ensimmäisessä erässä Kärppien maalilla Anni Keisalalle kertyi vain kolme torjuntaa, kun taas HPK-maalilla Tiina Ranne torjui 14 kiekkoa.

Toisessa erässä HPK pääsi enemmän pelaamaan hyökkäyspäässä, mutta Kärpät latoi reilussa kahdessa minuutissa kaksi pussia ja toiselle erätauolle poistuttiin tilanteessa 3-0 Kärpille jäädessä vielä hetki ylivoimaa kolmannen erän alkuun. Kärppien maaleista vastasi Johanna Koivisto (1+2) ja Niina Mäkinen. Kolmannen erän alussa kotijoukkue tinttasi taululle 4-0 juuri HPK:n jäähyn päättyessä Tarkin maalilla. Vain 41 sekuntia myöhemmin kiekko oli taas HPK:n maalissa, kun Nelli Salomäki ohjasi Isa Rahusen laukauksen maaliin. Kärpät puolusti viisikkona tehokkaasti ja HPK ei päässyt peliin mukaan. Erän loppupuolella Kärpät piti HPK:n maalilla varsinaiset karkelot Sari Wäänäsen nakuttaessa kaksi pussia kahden minuutin välein ja Reetta Lindholmin viimeistellessä loppunumerot 8-0. Ottelun torjuntatilastot 16-42 kertovat Kärppien hallinnasta.

Sari Wäänänen pommittaa HPK:n maalia. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärppiin runkosarjan lopulla liittynyt puolustaja Mira Jalosuo on ollut hyvä vahvistus Kärpille puolustus- ja hyökkäyspelaamisellaan. Lindholm kommentoi uutta pakkipariaan: "Miran kanssa pelaaminen on sujunut hyvin, totta kai alkuun oli totuttelemista kun pariksi tuli todella hyökkäävä ja rohkea puolustaja. Peli peliltä yhteispelaamisemme on kuitenkin parantunut huomattavasti. Emme ole jakaneet rooleja mitenkään erityisesti,
molemmat saavat osallistua rohkeasti hyökkäyspelaamiseen kun sen paikka on
."

Reetta Lindholm tuulettaa laukomaansa 8-0 -maalia. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Päävalmentaja Mira Kuisma ruotii päivän ottelua: "Oltiin koko ajan niskan päällä ja onneksi selvittiin eka erä ilman takaiskuja, koska HPK tuli hyvin. Mutta sitten Koiviston maali ja heti perään "Mäkkärin" (Niina Mäkinen) maali vapauttivat pelaamista. Kauneinta kiekkoa ei varmasti ollut, mutta toteutettiin omia juttuja ja pidettiin pelin tempoa yllä. Hienoa että tuli onnistumisia laajalla rintamalla, se on tärkeää jatkoa ajatellen."

Kuisma summaa välieräsarjan hyviksi, vauhdikkaiksi peleiksi. "Jokainen varmasti ymmärsi että rutiinisuoritus ei riitä, vaan pitää yltää
parhaimpaansa. Tuli onnistumisia laajalla rintamalla ja saatiin pidettyä hyvä fiilis läpi otteluiden."

Päävalmentajan katse on jo tulevassa finaalisarjassa. "Tavoitetta kohti mennään, matka ja työnteko jatkuu. Se oli selvä viesti joukkueelle. Tämän illan saa nauttia, mutta huomenna alkaa arki ja valmistautuminen finaaleihin. Meidän vahvuuksia on laaja ja tasainen materiaali, kaikki neljä kenttää pystyvät pitämään pelin tempoa yllä ja ratkaisemaan pelejä. Uskon että laaja materiaali on pitkässä
ottelusarjassa eduksi."

Finaalissa Kärppiä vastaan tulee otteluparin Espoo United - KalPa voittaja. Välieräsarja on Espoolle 2-1.

Ensimmäinen finaaliottelu pelataan lauantaina 11.3. klo 13.00 Oulun Energia Areenalla. Mestaruus ratkeaa kolmesta voitosta.