Vanhusten viriketoimintaan hoivakodeissa
Julkaistu: 28.09.2016 00.00

Vanhusten viriketoimintaan hoivakodeissa

Oulun Kärpät 46 ry SOPPI-hanke – Vanhusten viriketoimintaa hoivakodeissa

Oulun Kärpät 46 ry aloitti viime viikolla vanhusten viriketoiminnan Oulun kaupungin kaikissa viidessä hoivakodissa (Hiirosen, Intiön, Lassintalon, Rajakylän sekä Tuirankartanon hoivakoti). Jokaisessa hoivakodissa Kärppien penkkiurheilukerho toimii kerran viikossa koko syksyn ajan. Penkkiurheilukerhossa pelataan ikäihmisille sopivia pelejä, muistellaan urheiluhistoriaa, seurustellaan ja ulkoillaan. Kerhot ovat hoivakodeille maksuttomia ja kaikki halukkaat otetaan mukaan. Toiminnan mahdollistaa Oulun Kärpät 46 ry:n SOPPI-hanke, jonka kautta myös nuoret työkokeilijat pääsevät tutustumaan vanhustyöhön.

Videon toteuttaja Jani Kakko

Penkkiurheilukerho on tuonut ikäihmisten arkeen lisäpiristystä ja toiminta on otettu vastaan erittäin positiivisesti. “Vanhusten onnistumisen elämykset, naurun remahdukset ja ne iloiset ilmeet kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, kuvaili ohjaaja Sisko Leinonen Intiön hoivakodista kerhotunnin jälkeen.

Tuirankartanon hoivakodissa päästiin heittelemään häntäpalloja. Kuva Jani Kakko

Viikolla 40 vietetään vanhusten viikkoa ja olemme normaalin kerhotoiminnan lisäksi mukana ulkoilemassa vanhusten kanssa jokaisessa hoivakodissa.

Lisätietoja vanhustoiminnasta

Miia Määttä miia.maatta@oulunkarpat46.fi ja Saija Tarkki saija.tarkki@oulunkarpat46.fi

Seuran uusimmat