SOPPI-hankeen ensimmäinen vuosi
Julkaistu: 20.06.2016 00.00

SOPPI-hankeen ensimmäinen vuosi

Oulun Kärpät 46 ry:n SOPPI – hanke mahdollistaa matalan kynnyksen liikuntaa lapsille

Oulun Kärpät 46 ry:n, Kemin Lämäreiden ja Rovaniemen kiekon yhteinen SOPPI-hanke (Sosiaalista osallisuutta parantavat palveluinnovaatiot seuratyössä) on toiminut seuroissa nyt vuoden verran. Seuroissa on hankkeen aikana työskennellyt (työkokeilussa, työharjoittelussa, TET:ssä, kuntouttavassa työtoiminnassa) yhteensä 44 nuorta. Oulun Kärpät 46 ry on tarjonnut paikan 13 nuorelle vuoden aikana.

Nuoret ovat toimineet seurassa lasten liikuntakerhoissa ja -leireillä, luistelukerhoissa, liikuntakoulussa sekä erilaisissa tapahtumissa ohjaajina. Osa on työskennellyt toimistolla toimistotehtävissä, talonmiehinä ja toimittajan töissä. Nuorten työpanos seurassa on ollut arvokasta.

Lapsille Matalan kynnyksen liikunnallista toimintaa

Oulun Kärpät 46 ry on tarjonnut 6 - 12-vuotiaille lapsille matalan kynnyksen liikunnallista toimintaa. Liikunta- ja iltapäiväkerhoissa sekä syksyn ja kesän liikuntaleireillä lapset ovat päässeet liikkumaan erilaisten leikkien ja lajikokeilujen kautta. Kerhojen ja leirien vastaanotto on ollut positiivinen. Lapset ovat kokeneet liikunnan mielekkäänä hauskuuden ja erilaisten lajien kautta. Yhteistyötä on tehty muiden Oulun alueen seurojen kanssa mm. Oulun Frisbeeseura, Lippo Pesis, Oulun Lacrosse, Oulu Irish Elks GAA ja Oulun Parkour seura.

Yhteistyötä Oulun kaupungin kanssa

Oulun kaupunki on ollut hyvä yhteistyökumppani hankkeelle vuoden aikana. Suurin osa nuorista on ohjautunut seuraan Byströmin nuorten palvelujen kautta. Oulun koulujen kanssa on tehty paljon yhteistyötä liikuntakerhojen järjestämisten osalta. Oulun kaupungin Lapanen – hankeen kanssa yhteistyö on ollut myös hyvää.

Ensi syksynä seura laajentaa yhteiskuntavastuullisuuttaan aloittamalla yhteistyön Oulun kaupungin vanhustyön kanssa. Seura tarjoaa vanhuksille säännöllistä viriketoimintaa Oulun kaupungin hoivakodeissa.

Lisätietoa SOPPI-hankeesta hanketyöntekijöiltä: Miia Määttä (miia.maatta@oulunkarpat46.fi) ja Saija Tarkki (saija.tarkki@oulunkarpat46.fi)


Seuran uusimmat