Kärppien kesän liikuntaleiri pidettiin ensimmäistä kertaa
Julkaistu: 14.06.2016 00.00

Kärppien kesän liikuntaleiri pidettiin ensimmäistä kertaa

Kärppien liikuntaleiri pidettiin viime viikolla (6.6-10.6.2016) ja leirille osallistui 20 iloista lasta. Leirillä lapset pääsivät tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin, sekä leikkimään kaikenlaisia pelejä ja leikkejä. Liikuntaleiri oli joka päivä 9:00 - 15:00. Apuohjaajina toimivat reippaat kesäsetelinuoret.

Rotat ja Revot ja Toffeeta Teuvo Pakkalan salissa

Liikuntaleiri tutustuttaviin lajeihin kuului mm. parkour, jalkapallo, pesäpallo, irkkufutis ja monia muita. Lajeja esiteltiin yhteistyössä muiden Oululaisten urheiluseurojen kanssa, kuten Lippo Pesis, Oulun Frisbeeseura ja Oulun Irish Elks GAA. Kiitos heille yhteistyöstä! Raksilan alue tarjosi leirille monipuoliset puitteet ja siten monenlaisia lajeja oli helppo kokeilla.

Irkkufutista Uumajanpuistossa

Frisbeegolfia Raksilan montulla

Leikkeihin leirillä kuului muun muassa keilojen tykitystä, jossa heitettiin hernepusseilla keiloja alas penkiltä tietyn välimatkan päästä. Leikkejä oli keksitty monta sataa, joten lapsilla riitti tekemistä koko päiväksi.

Viimeisenä päivänä pidettiin Raksilassa uimahallin takana seikkailurata ja leiriolympialaiset Teuvo Pakkalan koululla. Seikkailuradalla leikittiin sanasolmua, suon ylitystä, kassakaappia ja montaa muuta. Seikkailuradan tehtävät vaativat osallistujilta ryhmätyöskentelyä ja pulmien ratkaisutaitoja. Lapset suorittivat tehtävät hienosti! Muutenkin leirillä oli hyvä yhteishenki kokoajan ja lapset kannustivat toisiaan esimerkillisesti.

Palapelin kokoaminen seikkailuradalla

Perjantaina leirin päätöksenä lensimme Rion Olympialaisiin. Lentoemäntänä toimi Saija Tarkki. Leiriolympialaisissa lajeina oli mm. pituushyppyä takaperin, ilmapallon kuljetusta, esterata jalat yhteen sidottuna, frisbeen tarkkuusheittoa, kuminauhan ampumista, tikan pudotusta ja ilmapallojen rikkomista. Olympilaiset suoritettiin joukkueina ja kisat olivat erittäin tasaväkiset! Jokainen lapsi sai palkinnoksi leiriviikosta mitalin, diplomin, pientä kesäpuuhaa ja suun makeaksi.

Iloiset lapset ja kesäsetelinuoret leirin päätöspäivänä

Leirillä oli mukana Menestyksen Avaimet - hanke. Jokaiselle leiripäivälle oli oma teemansa, joita pohdimme ja toteutimme lasten kanssa. Menestyksen Avaimien teemoja ovat terveelliset elämäntavat, sosiaaliset taidot, koulutus ja ajanhallinta sekä henkinen hyvinvointi. Torstaina leirillä vieraili hankkeen "isä" Pierre Jallow Suomen NMKY liitosta ja Henri Dufva Oulun NMKY:ltä.

Koko leiriryhmä Teuvo Pakkalan salissa

Eero kävi haastattelemassa leirillä lapsia. Siirin mielestä parasta leirillä oli keskiviikkoon mennessä ollut irkkufutis, koska siinä pääsi käyttämään käsiä jalkojen lisäksi. Siirillä oli kivaa ja hän kertoi leveä hymy huulillaan, että on mukavaa päästää liikkumaan ja kokeilemaan kaikenlaisia eri juttuja.



Seuran uusimmat