Kärppien kokkikoulu
Julkaistu: 01.06.2016 00.00

Kärppien kokkikoulu

Kärppien kokkikoulu alkoi tälle vuodelle 30.5. maanantaina, missä käytiin läpi terveellisiä ruoka-aineita ja annettiin ohjeita nuorille pelaajille ruuanlaittoon. Tavoitteena kokkikoulussa on opettaa ymmärrystä raaka-aineista ja miksi mitäkin valintoja tulee tehdä kaupassa käydessä. Kokkikoulussa opeteltiin terveellisten ruokien valmistamista ja pyrittiin herättämään mielenkiintoa ruoanlaittoa kohtaan. Kokkikoulussa oli maanantaina mukana opettamassa 2 kokkia Kärppäklubilta; Tiina Lippo ja Matti Tiri, sekä kotitalouden opettaja Terhi Ylönen.

Opetukseen osallistui 16 liigapelaajaa, jotka jaettiin neljään ryhmään iän mukaan. Kokkikoulun yksi tavoite on myös motivoida pelaajia kokkaamaan vapaa-ajalla ja saada siitä hyvä tapa tukemaan urheilua. Terveellinen ruoka on keskeinen osa urheilijan elämää harjoittelun ja levon lisäksi. Maanantaina tehtyihin ruokiin kuului lohikeitto, kiinankaali wokki, couscous salaatti, keitetyt kasvikset ja hedelmä jälkiruoka. Pelaajat olivat hyvin motivoituneita ja seuraava kerta onkin 13.6.2016

13.6. pidettävään kokkikouluun osallistuu A- ja B-junnuja ja tavoite on saada nuoret pelaajat uskaltamaan kokeilla erilaisten terveellisten ruokien tekemistä, sekä miettimään miksi valitsee tietyn raaka-aineen. Kokkikoulu alkaa klo. 15:00 ja kestää noin 3 tuntia, jonka aikana tehdään ruokaa ja puhutaan ruuasta. Vuosi sitten järjestettiin kokkikoulua ja tämän kauden päätteeksi myös jaettiin Kärppäkokki palkinto. Tavoitteena on saada kokkikoulu jatkuvaksi perinteeksi, joka toimisi mukavana kauden aloituksena ja kannustimena pelaajille kokkaamaan myös yhdessä kauden aikana. Kiteytettynä kokkikoulu tarjoaa pelaajille mahdollisuuden oppia laittamaan ruokaa ja saada ruokarytmin sopivaksi urheilijoille, joiden pitää syödä useasti päivässä terveellistä ruokaa.

Seuran uusimmat