Kärppien Liikuntakoulu
Julkaistu: 03.05.2016 00.00

Kärppien Liikuntakoulu


SOPPI-hankkeen järjestämä liikuntakoulu loppui tälle keväälle ja kävin viimeisenä liikuntakoulun päivänä haastattelemassa siihen osallistuneita lapsia, ohjaajia ja yhden pojan isää. Liikuntakoulu on suunnattu 7-10 -vuotiaille ja sitä on järjestetty joka maanantai klo. 16-17 viime syksystä lähtien. Liikuntakoulussa ei tarvitse osata mitään lajia, vaan liikuntakoulussa yritetään saada lapset kokeilemaan mahdollisimman monta lajia. Tavoitteena olisi liikuntakoulun jatkaminen ensi syksynä jota myös suurin osa lapsista toivoi.

Liikuntakoulussa lapset pääsivät kokeilemaan monta lajia, kuten sählyä, koripalloa, frisbeen heittoa, lentopalloa, sekä monenlaisia muita pelejä ja leikkejä. Suurin osa pojista piti eniten sählystä ja tyttöjen mielestä koripallo oli kivointa, mutta lentopallo tuli vahvana kakkosena. Lapset kumminkin vaihtelivat lajeja useasti ja tekeminen ei loppunut missään vaiheessa kesken, vaan lapset liikkuivat eri rastilta rastille kokeilemaan kaikenlaisia lajeja ja leikkejä.

Liikuntakoulussa on myös aikaisemmin käynyt Lacrosse seura esittelemässä lajia lapsille ja toivotaan että jatkossa tulee lisää seuroja esittelemään lajiaan. Haastattelemani vanhempi piti liikuntakoulua erittäin hyvänä asiana, sillä lapset tarvitsevat liikuntaa ja mahdollisuuden löytää oma laji. Hänenkin poikansa oli löytänyt sählyn liikuntakoulun takia. Lasten mukaan liikuntakoulussa oli tarpeeksi monipuolista, mutta jalkapalloa olisi kuulemma saanut olla enemmän. Liikuntakoulun päätteeksi lapsille jaettiin kunniakirjat, mitalit ja tikkarit ja lapset olivat tästä hyvin innoissaan.

Vaikka liikuntakoulu päättyikin tältä keväältä, niin kesällä on mahdollisuus jatkaa liikkumista lasten liikuntaleirillä. 7-10 -vuotiaille leiri järjestetään 6.-10.6. ja 11-13-vuotialle 13-17.6. Leiri on päivittäin Teuvo Pakkalan koulun liikuntasalissa ja Raksilan urheilualueella klo. 9.00-15.00. Leirillä tutustutaan monenlaisiin pallopeleihin, sekä yleisurheiluun. Leiri maksaa 70€ ja siihen sisältyy myös terveellinen ja lämmin ruoka päivittäin. Leirille pitää ilmoittautua viimeistään 31.5. Kärpät toivottaa hyvää alkavaa kesää!

- Eero Kronbäck

Seuran uusimmat