Kärpät kiri Ilveksen rinnalle ja voittoon
Julkaistu: 07.04.2018 00.00

Kolmas finaali Tampereella ratkesi Kärpille vasta voittomaalikilpailussa. Otteluvoitot ovat nyt Kärpille 2-1.

Ilves oli vähällä saada otteluun salama-alun, kun jo 20 sekunnin kohdalla kotijoukkue melkein pääsi kahdella läpi. Kärppäpuolustajat saivat sen verran häirittyä takaapäin, että kärppämaali varjeltui.

Kärpät sai tämän jälkeen otteen pelistä. Kahdesta ylivoimasta ei kuitenkaan tullut avausmaalia, vaikka yv-mylly pyöri Ilveksen päädyssä. Erän lopulla keskialueen kiekonmenetyksestä aukeni vastahyökkäys Ilvekselle, josta kotijoukkue siirtyi johtoon 1-0. Erätauolle lähdettiin Ilveksen johtaessa 1-0.

Toisessa erässä ote oli enemmän Kärpillä kahden ylivoiman avittamana. Kärppämaalilla Oksmanille kertyi vain neljä torjuntaa. Erän lopulla Kärpillä oli loistopaikka Ilveksen maalilla, ja Ilvekselle tuomittiin kamppijäähy. Kärpät pyöritti siirretyllä rangaistuksella kuudella viittä vastaan melkein minuutin ja lisää viidellä neljää vastaan, mutta summeri katkaisi Kärppien pitkän ylivoimapyörityksen.

Kolmannessa erässä Ilves-hyökkäyksen toiseen aaltoon jäi pelaaja vapaaksi keskelle ja veto menee maaliin, Ilveksen johto nyt 2-0. Kärpät sai kirivaihteen päälle ja vain minuuttia myöhemmin kavensi tilanteeksi 2-1 hyökkäyspään pyörityksestä Niina Koukkulan tuikatessa kiekon sisään Reetta Lindholmin ja Nelli Salomäen syötöstä.

Niina Koukkula tuulettaa 2-1 kavennusmaalia. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Heti perään Kärpät pääsi ylivoimalle, jota Kärpät ehti myllyttää vain 20 sekuntia, kun hienon Kärppä-kuvion päätteeksi Saila Saari löi Kärpät tasoihin takatolpalta 2-2. Syöttöpisteet Saija Tarkille ja Niina Mäkiselle. Viisi minuuttia ennen loppua Kärpille tarjoiltiin kultalautaselta tilaisuutta ratkaista ottelu, kun Ilves sai kesken alivoimapelin toisen jäähyn väärästä vaihdosta. Puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan ei kuitenkaan riittänyt Kärpille johtomaalin tekemiseen, vaikka Ilves oli aivan helteessä omalla maalillaan.

Tasatilanteessa 2-2 mentiin jatkoerään. Ilves oli hallitsevampi osapuoli osin kolmen ylivoiman avulla, mutta Kärpilläkin oli jatkoerässä loistopaikkoja tehdä maali. Kiekko pomppi kuitenkin jaloissa tai vedot menivät maalin yli. Kärppämaalilla Oksman venyi huipputorjuntoihin ja peitti kaikki Ilveksen yritykset.

Johanna Oksman venyi huipputorjuntoihin Kärppä-maalilla.

Jatkoerän päätyttyä maalittomana ottelu ratkaistiin voittomaalikilpailulla. Kärppien ensimmäinen laukoja Isa Rahunen pisti kiekon nuottaan kilpikäden alta. Ilveksen yritykset menivät ohi, Oksmanin torjuntaan ja viimeinenkin kilahti tolppaan, joten Kärpät vei ottelun nimiinsä. Oksmanille kertyi ottelussa kaikkiaan 32 torjuntaa.

Isa Rahunen ohitti Ilves-vahti Vilma Vaattovaaran voittomaalikisassa, mikä riitti Kärpille voittoon.

Finaalisarja jatkuu heti huomenna sunnuntaina 8.4.2018 klo 17:00 Raksilassa Oulun Energia Areenalla. Kärpät on voiton päässä mestaruudesta.