Naisten SM-sarjan nimi vaihtuu - Naisten Liiga
Julkaistu: 21.03.2017 00.00

Naisten SM-sarjan nimi vaihtuu - Naisten Liiga

Naisten SM-sarja historiaan – Ensi kaudella pelataan Naisten Liigaa

Sunnuntaina Oulun Kärppien voittoon päättyneen Naisten SM-sarjan kultamitalit jaettiin nyt viimeistä kertaa. Ensi kaudesta alkaen naisten jääkiekon korkein sarjataso on nimeltään Liiga.

- naisten_liiga_rgb_leveys270px.jpg

- Tavoitteena on naisten pääsarjan profiilin nostaminen. Uusi nimi, Naisten Liiga, ja logo ovat tähän tarkoitukseen konkreettisia työkaluja, Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Emma Terho kertoo.

Kauden 2016–17 alussa perustettu seurojen ja liiton edustajista koostuva naisten kiekon johtoryhmä on kauden ajan työstänyt sitä, miten pelaajien arkiolosuhteita saadaan parannettua ja toisaalta miten tyttöpelaajille rakennetaan toimiva ja motivoiva pelaajapolku ensi alkuun erityisesti naisten pääsarjapaikkakunnilla.

- Haluamme kehittää suomalaisen naiskiekon kilpailukykyä. Ruotsin sarjassa pelasi tänä vuonna noin 80 ulkomaalaista pelaajaa – Haluamme, että tulevaisuudessa Suomessa pelaaminen olisi varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi juuri Ruotsille, sekä suomalaisten että ulkomaalaisten pelaajien osalta. Tämä vaatii hihojen käärimistä ja tiivistä yhteistyötä seurojen ja liiton välillä.

- Kotimaisen naisten sarjatoiminnan kehittäminen palvelee seuroja ja sitä kautta voidaan tukea myös naisten maajoukkuetoimintaa. Naisten jääkiekolla on edessään tärkeä ajanjakso, joka meidän pitää hyödyntää: Vuoden 2017 MM-kisat ovat juuri alkamassa, vuonna 2018 naisten maajoukkue pelaa olympiakisoissa ja vuonna 2019 Naisten MM-kisat järjestetään Suomessa, Terho luettelee.

Naisten Liiga polkaistaan ensi syyskuussa käyntiin Tampereella: Avausturnaus tuo yhteen kaikki sarjan joukkueet, joille turnausmuotoinen sarjan avaustapahtuma tuo kauden ohjelmaan kaksi lisäpeliä. Naiskiekolle kauden aloitus antaa mahdollisuuden tuoda tuotetta näkyvämmäksi.

- Yksi asia jonka kanssa naiskiekko kamppailee on luonnollisesti raha - Jotta saamme pelaajille paremmat olosuhteet tarvitsemme yhteistyökumppaneita ja yleisöä. Sponsor Insightin tutkimuksissa naisten SM-sarjan kiinnostus on ollut korkealla jo kauan, mutta emme ole saaneet kiinnostusta vielä hyödynnettyä, Terho sanoo.

Uutta naiskiekossa on ensi kaudella se, että naisten maajoukkueen päävalmentajan Pasi Mustosen pesti muuttuu olympiakaudella päätoimiseksi. Suomalaisen naiskiekon historian ensimmäinen päätoiminen päävalmentajuus mahdollistaa seura- ja maajoukkuevalmennuksen entistä tiiviimmän yhteydenpidon.

Jokaisella Naisten Liigan paikkakunnalla käynnistyvä valmentajien mentorointiohjelma lisää sekin seurojen ja liiton välistä vuorovaikutusta.

- Valmennukseen satsaaminen on keskeinen askel pelaajien kehittämisessä, pitkän pelaajataustan omaava Terho tiivistää.


Lisätiedot: Emma Terho, p. 050 591 2145


Seuran uusimmat