Kärpät Suomen Mestari 2017
Julkaistu: 20.03.2017 00.00

Kärpät ei jäänyt murehtimaan edellispäivän tappiota Espoossa, vaan lähti pää pystyssä jatkamaan tappiotonta kotiotteluiden kautta. Oulun Energia Areenalle saapui kotijoukkuetta kannustamaan 1824 katsojaa, joka on Kärppien naisten kaikkien aikojen ennätys.

Ensimmäisessä erässä Kärpät meni 1-0 -johtoon Saija Tarkin (1+2) osumalla. Toisessa erässä United tasoitti ja aivan erän lopulla meni johtoon 1-2.

Viimeisessä erässä nähtiin roppakaupalla maaleja. Kärpät tasoitti vajaan viiden minuutin pelin jälkeen 2-2 Mira Jalosuon (3+0) maalilla ja muutamaa minuuttia myöhemmin Raksila räjähti Jalosuon pyssyttäessä ylivoimalla Kärpät johtoasemaan 3-2. Voittomaalin 4-2 tekijää (Saila Saari, 1+1) ei ehditty edes kuuluttaa kun Jalosuo paukutti hattutempun täyteen ja Kärpät johti jo 5-2. Espoolaiset taistelivat kuitenkin loppuun asti ja vuorostaan kavensivat 5-3:een muutamassa sekunnissa.

Mira Jalosuota 3-2 -maalista onnittelemassa syöttäjät Saila Saari ja Isa Rahunen. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Viimeiset viisi minuuttia Kärpät heitti jo kiekkoja päätyyn. United pääsi vielä läpiajoon loppuminuuteilla, mutta kärppävahti Susanna Airaksista ei yllätetty. Takaa-ajon tuoksinassa nähtiin myös dramatiikkaa, kun Espoon tähtipelaaja Linda Välimäki sai kasvohaavan jonka paikkailussa ja jään puhdistamisessa meni tovi. Välimäki pelasi kuitenkin ottelun loppuun vaihdettuaan puhtaan pelipaidan ylleen.

Susanna Airaksiselle kertyi ensimmäisessä erässä vain neljä torjuntaa ja koko ottelussa yhteensä 25. Vieraitten maalilla Jenna Silvonen oli työllistettynä jokaisessa erässä, yhteensä 40 torjunnan verran.

Kärppien kausi sai näin parhaan mahdollisen päätöksen kultajuhliin kotikaukalossa.

Mestaruusjuhlasta tiedotetaan myöhemmin erikseen.