Kärpät viimeisteli runkosarjan voiton puhtaalla pelillä
Julkaistu: 05.02.2017 00.00

Tänään pelattiin naisten SM-sarjan viimeinen kierros runkosarjassa. Kärpät sinetöi runkosarjan päätöksen voitolla HPK:sta 2-0. Kärppien uusi puolustaja Mira Jalosuo nähtiin tänään ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen kärppäpaidassa. Ottelu ei kummalta joukkueelta ollut kovin mairitteleva. Kärpät oli hallitseva osa puoli koko ottelun ajan. Ensimmäisessä erässä ei maaleja syntynyt. Toisessa erässä Kärpät avasi maalihanat toisen erän puolessa välissä, kun Jasmin Hulanmäki ja Suvi Käyhkö pääsivät 2-1-vastahyökkäykseen. Hulanmäki tarjoili ja Käyhkö siirsi Kärpät 1-0 johtoon.

Suvi Käyhkö aloitti maalinteon Jasmin Hulanmäen syötöstä 1-0. Kuva Sirpa Pöyhönen

Maalit olivat tänään tiukassa, mutta viimeisessä erässä Kärpät sinetöi loppulukemat 2-0 Kristiina Meriläisen maalilla. Kärppien maalilla tänään Anni Keisala jatkoi varmoja torjuntoja. Keisalan nollapeli irtosi tänään 17 torjunnalla.

Ensi viikolla Naisten SM-sarjassa on maajoukkuetauko. Kärpistä Naisten maajoukkueen mukaan lähtevät puolustajat Isa Rahunen ja Mira Jalosuo, hyökkääjät Saila Saari, Niina Mäkinen sekä Suvi Käyhkö.

Naisten SM-sarjan runkosarjan lopullinen järjestys

Kärpät varmisti suoran välieräpaikan voittamalla runkosarjan. Myös Espoon United varmisti tänään välieräpaikan sijoittumalla toiseksi sarjassa. Puolivälieräparit ovat Kuortane - HPK ja KalPa - Ilves. Välierävastustajat ovat selvillä 25.-28.2. paras kolmesta menetelmällä.