Kärpille huippuvahvistus puolustukseen
Julkaistu: 01.02.2017 00.00

Kärpille huippuvahvistus puolustukseen

Mira Jalosuo vahvistaa Kärppien puolustusta

Kärpät on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen puolustaja Mira Jalosuon kanssa. Jalosuo pukee kärppäpaidan ylleen seitsemän vuoden tauon jälkeen. Jalosuo lähti kärppäkausien jälkeen opiskelemaan ja pelaamaan Pohjois-Amerikkaan, University of Minnesotan joukkueeseen (kaudet 2009–2013). Kausina 2013–2015 Jalosuo pelasi Venäjällä SKIF Nizhny Novgorodin joukkueessa. Viime kauden lopun hän edusti Ruotsissa Luleå HF:n riveissä. Alkukauden 2016 Jalosuo on pelannut Minnesota Whitecapsien joukkueessa, joka koostuu Kanadan ja USA:n naisten maajoukkuepelaajista. Jalosuo on päättänyt viimeiset viisi kautta mestaruusjuhliin voitettuaan yliopistomestaruudet, Venäjän mestaruudet ja Ruotsin mestaruudet kausien 2012–2016 aikana.

Jalosuon mietteitä kärppäpaitaan tulosta:

”Hienoa päästä taas pelaamaan Kärppiin. Joukkue on pelannut erinomaisen runkosarjan ja innolla odotan joukkueeseen liittymistä. Oulu on minulle rakas kaupunki. Tuntuu kuin kotiin palaisi! Tavoitteena on, että joukkueena vedetään kausi loppuun häviämättä peliäkään. Mestaruus kärppäjoukkueessa olisi unelmien täyttymys!”

”15-vuotiaana muutin Ouluun ja Kärpät teki minusta paremman pelaajan ja ennen kaikkea kasvatti minua ihmisenä. Se, että pääsin pelaamaan omien idolieni kanssa ja seuraamaan heidän päivittäistä tekemistä oli sanoinkuvailemattoman hienoa. Valmennus oli aina laadukasta ja he välittivät oikeasti pelaajista sekä tekivät kaikkensa meidän eteen. Vaikka olen useita kausia nyt pelannut muualla, olen ylpeänä seurannut Kärppien tarinaa. Tulen myös aina olemaan Kärppä henkeen ja vereen.

Mitä tuot joukkueelle?

”Kokemusta, rentoutta, rauhallisuutta ja ”huonoja läppiä”. Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut pelata kolmessa eri maassa ja viimeisen kolmen vuoden aikana päässyt kokemaan erilaisia kulttuureita, jotka on koulinut minusta paremman ihmisen. Tätä ansiosta pystyn varmasti olemaan hyvä esimerkki nuoremmille pelaajille. Jäälle tuon luovuutta, puukäsiä ja kovan laukauksen”.

Jalosuo pelaa ensimmäisen ottelunsa kärppäpaidassa sunnuntaina 5.2. HPK:ta vastaan.

Tilastot www.eliteprospects.com:

ottelut

maalit

syötöt

yhteensä

jäähyt

Naisten SM-sarja, runkosarja

85

54

50

104

52

Naisten SM-sarja, Play Off

30

5

12

17

22

NCAA, Pohjois-Amerikka

153

19

38

57

56

SDHL, Luleå HF, runkosarja

3

2

5

7

4

SDHL, Luleå HF, Play Off

7

3

2

5

4

Naisten maaottelut

159

10

32

42

64

Kuva Brent Cizak Photography

Seuran uusimmat