Kärpät nousi sarjakärkeen
Julkaistu: 15.01.2017 00.00

Kärpät ja KalPa kohtasivat toistamiseen tänään viikonlopun aikana. Eilen Kärpät vei voiton 4-1 omassa kotikaukalossa ja tänään oli vuorossa Niirala. Kärpät lähti otteluun samalla asenteella kuin eilen, mutta vielä piirun verran parempana. Vierasjoukkue halusi heti alusta alkaen ottaa KalPan luisteluvoiman pois. Kärpät paineisti kovaa ylhäältä ja riistojen kautta joukkue saikin hyviä maalintekotilanteita. Kärpät meni johtoon 0-1 ensimmäisen erän puolivälissä, kun Nelli Salomäki (1+1) riisti kiekon ja syötti maalin eteen Jasmin Hulanmäelle (1+1), joka siirsi kiekon kauniisti maaliin.

Kaksi ensimmäistä erää joukkueet pelasivat vauhdikasta kiekko ja Kärpät oli selvästi johtava joukkue. Kärpät siirtyi ottelun puolivälissä jo 0-2 johtoon, kun Salomäki siirsi Hulanmäen irtokiekon maaliin. Kolmaanteen erään KalPa alkoi paineistaan ja kotijoukkue tuli maalin päähän 1-2 Tanja Niskasen maalilla. Kärpät kuitenkin onnistui pelaamaan järkevästi loppuun asti ja puolustuspeli oli vahvaa. Kärppien maalilla tänään pelannut Anni Keisala pelasi hyvän ottelun. Torjuntoja kertyi 20 otteluun.

Kärppien valmentaja Juho Lehto oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen otteisiin: "Tänään löytyi joukkueellinen onnistujia. Meillä oli erinomainen viikko."

Voittojen myötä Kärpät nousi sarjan kärkeen. Kärppien pelit jatkuu ensi viikonloppuna kotona. Lauantaina 21.1. Kärpät saa vieraaksi KJT:n. Ottelu pelataan Raksilan harjoitushallissa klo 15.30. Sunnuntaina 22.1. klo 16.00 vieraaksi Energia areenalle saapuu hyvin tällä kaudella pelannut Kuortane.